• ++31 85 773 24 33
  • info@elgn.nl

Wat is een e-learning en hoe werkt het?

Wat is e-learning?

Thuisstudie is bij veel mensen bekend. Vroeger kreeg je van een opleidingsinstituut een of meerdere mappen thuisgestuurd met lessen. Soms kreeg je er een CD-rom bij voor audio’s en heel soms zelfs al video’s. Als je er niet uitkwam of ondersteuning wilde, kon je soms bellen met een mentor of leraar. Toetsen of examens deed je vaak wel klassikaal.

De modernere variant is e-learning. Cursisten hoeven niet meer te wachten op het lesmateriaal maar kunnen meteen aan de slag. Ze krijgen een account waarmee ze in kunnen loggen op een website waar de opleiding, cursus of training klaarstaat.

De e-learning vorderingen van cursisten bij. Ze kunnen precies zien waar ze zijn maar jij als opleider ook. Je kunt geautomatiseerd toetsen afnemen zodat cursisten weten waar ze staan.

E-learning: bied je lessen aan in de vormen die jij wilt

Een van de voordelen van een e-learing is dat je de lessen kan aanbieden in allerlei vormen zodat het goed aansluit bij de verschillende manieren waarop mensen leren. Denk aan teksten, videomateriaal, audio’s, demonstraties en tutorials. De meeste opleiders hebben al veel materiaal op de plank liggen dat ze zo kunnen gebruiken in de e-learning.

Volledige e-learning of combinatie met klassikale lessen

Er zijn opleidingen, trainingen en cursussen die volledig te volgen zijn via een e-learning maar ook in combinatie met klassikale lessen.

Cursisten willen flexibiliteit en vrijheid – opleiders willen dat vaak ook

Wat je steeds meer ziet, is dat mensen de behoefte hebben om te kunnen leren waar en wanneer zij dat willen. Ze willen het kunnen combineren met een baan, bedrijf, gezin, sport en sociale activiteiten.

Als opleider geeft je dit ook vrijheid en tijd. Je ziet dat veel opleiders alles dat ze vaak herhalen omzetten in content die ze kunnen delen via een e-learning. Dat is niet alleen handig om cursisten van klassikale lessen naar te verwijzen maar ook om aan te bieden als volledige e-learnings. Zo kun je in minder tijd meer mensen bedienen en meer omzet maken.

Ben je zelf een opleider?

Dan herken je het volgende vast:

Coronacrisis zorgt voor veel meer e-learnings

Veel opleiders geven hun trainingen op locatie. De meeste ondernemers wisten al dat ze kwetsbaar waren en feitelijk een soort urenfabriek waar een plafond aan zit. De Coronacrisis liet dit wel heel duidelijk zien. Veel opleiders zitten nu zonder inkomsten doordat lessen uitgevallen zijn.

Als opleider kun je zelf heel snel een goede e-learning aanbieden

Gelukkig zijn er wel kansen! Veel werkenden en ondernemers zitten thuis of werken vanuit huis en er is in veel brances minder werkaanbod. Er is meer ruimte voor persoonlijke-  en zakelijke groei en ontwikkeling. Mensen willen graag wat doen maar dan wel vanuit huis of vanuit een bedrijf waar je veilig kunt werken. Een e-learning is snel ontwikkeld. Zeker omdat de meeste opleiders het materiaal immers al klaar hebben liggen.

Maar er zijn al zoveel e-learnings, waarom zou ik het dan ook doen?

Ja, er zijn steeds meer e-learnings maar er zijn nog zoveel opleiders die nog lang niet zo ver zijn! Omdat ze tegen de drempel aanlopen om een e-learning te (laten) maken, bang zijn dat het veel gaat kosten of geen idee hebben hoe ze zoiets moeten aanpakken.

Wij nemen alle drempels weg. Je kunt gebruik maken van de e-learnings/cursuspakketten die wij voor je hebben klaarstaan en deze in jouw huisstijl (laten) aanpassen. Dan ben je supersnel live! Wij hebben jarenlang ervaring en kunnen voor jou in korte tijd een e-learning neerzetten.

Als opleider bespaar je tijd en kosten

Een keer investeren in het samenstellen van een e-learning (het materiaal heb je vaak toch al liggen!) en daarna een grote groep geautomatiseerd mensen kunnen bedienen. In minder tijd meer mensen trainen. Het maakt je als ondernemer ook minder kwetsbaar. Als je op vakantie bent of ziek bent, draait je ‘business’ gewoon door.

Gebruik maken van onze cursuspakketten en zelf examen afnemen of praktijkdag organiseren?

Ben je opleider en wil je gebruik maken van onze cursuspakketten en deze combineren met een door jou georganiseerd groepsexamen of praktijkdag? Dat kan! Word dan partner, dan krijg je de laagste prijzen.

Partner? Wat betekent dat voor mij?

Wij kiezen bewust voor een partnership omdat samenwerken voor ons net even anders is dan ‘een klant bedienen’.

Niet iedereen wil hetzelfde. Misschien heb jij al wel een goed beeld van wat je in je e-learning wilt hebben maar zoek je iemand die dit kan vertalen in een e-learning.

Misschien heb je helemaal geen beeld en wil je dat we je daar bij helpen.

Of je wilt gewoon zo snel mogelijk starten met een of meerdere e-learning(s) en hebt de tijd niet of ziet het niet zitten om daar veel tijd in te investeren. In dat geval kun je gebruik maken van onze bestaande e-learnings en nemen we zo veel mogelijk uit handen.

We werken niet alleen voor jou maar vooral MET jou.

Zo werk je niet alleen sneller maar ook merk je duidelijk dat het resultaat ook gewoon waanzinnig goed is.

Ons platform staat vol met e-learnings op het gebied van veiligheid

E-learning Group Nederland biedt een breed scala aan online trainingen op het gebied van veiligheid. Wij willen jouw klanten een uniek en uitstekend product bieden. We werken graag samen met bedrijven die beschikken over een ondernemende bedrijfscultuur en die zich willen inzetten voor kwaliteit.

Al onze partners worden ondersteund zodat jij gewoon kunt doen wat je wilt doen. Hier zijn een aantal voordelen die partner zijn biedt:

  • Je krijgt één vaste contactpersoon.
  • Je hebt ondersteuning van je verkoopteam en instructeurs.
  • Je krijgt gratis documentatie.
  • Je profiteert van speciale partner tarieven.

Interesse? Neem dan contact op met ons via 085 –77 32 433 of mail naar thomas@elgn.nl.

Behoefte aan een persoonlijke demo en uitleg?

Je bent van harte welkom. Online of persoonlijk, uiteraard Coronaproof.